top of page

Osteopati

Osteopati er en terapiform utviklet i USA laget for hovedsakelig å behandle muskel- og skjelettplager. Osteopaten har i sin utdanningsbakgrunn medisinske fag som anatomi, sykdomslære, nevrologi o.l., og behandler plager med hendene som verktøy. Osteopaten blir trent i å se sammenhenger i kroppen og en kan derfor forvente en grundig gjennomgang av sykehistorie, livssituasjon, livsstil og plager ved første konsultasjon hos en osteopat. 

Skulderbehandling

Hva behandler en osteopat?

I all hovedsak alle former for muskel og skjelettplager som for eksempel ryggsmerter, nakkesmerter, skuldersmerter, hodepine, svimmelhet, hofte og bekken problematikk, kjevespenninger/plager, og enkelte tilstander som fordøyelsesplager og refluksproblematikk.

 

Hvordan jobber en osteopat?

En osteopat hos oss jobber tett sammen de andre yrkesgruppene slik at du skal bli fortere frisk. Osteopaten søker alltid å finne bakenforliggende årsaker til et problem, derfor vil alltid en osteopat undersøke hele kroppen, ikke kun der smerten sitter. Pasienten kan derfor oppleve å få behandling på flere steder enn kun problemområdet. En plage er ofte sammensatt av flere faktorer og derfor er det viktig for osteopaten å kartlegge pasientens historie, hverdag og helsetilstand. Osteopati inneholder mange ulike teknikker, fra veldig lett berøring til mer kraftfulle teknikker, og derfor kan behandlingsformen tilpasses den enkeltes behov og preferanser.

Hva kan du forvente av oss?

Hos oss kan du forvente en osteopat som tar seg god tid og er grundig i sine førstegangsundersøkelser. Det vil være en grundig gjennomgang av sykehistorikk og plager, samt en undersøkelse fra topp til tå. Vi har et engasjement for å komme til bunns i pasientens plager, og samarbeider ofte på tvers av profesjonene på klinikken.

Trenger du henvisning?

Nei, du trenger ikke henvisning for å komme til osteopat. Hos oss garanterer vi at du får rask time!

bottom of page